Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filety z dorsza w sosie z bazylii

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

marchewki 6
bazylia pęczek
skórka z cytryny 1łyżka
sok z cytryny 2łyżki
oliwa 4łyzki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Filety z dorsza w sosie z bazylii

Marchew obrać,zetrzeć na grubej tarce.Blanszować 2min w osolonej wodzie,osączyć.Żaroodporną forme wyłożyć marchewką,skropić 1łyżka oliwy.Filety oprószyć solą i pieprzem,ułożyć na marchewce ,skropić pozostałą oliwą.Wstawić do piekarnika i piec 10min w temp.200C.Bazylię opłukać,osuszyć ,pokroić,zmieszać ze skórką z cytryny i sokiem .Polać rybę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak