Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Klopsiki z groszkiem i pieczarkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 400 gram
pieczarki 150 gram
śmietanka 100 ml.
groszek konserwowy 1 puszka
pietruszka 3 łyzki
olej 2 łyżki
pieprz do smaku
przyprawy 1 szt
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Klopsiki z groszkiem i pieczarkami

Mięso mielone przyprawić odrobiną pieprzu i soli.Uformować małe klopsiki.Na rozgrzanym oleju podsmażyć klopsiki.Dodać pokrojone na drobno pieczarki,Odsączony groszek i natkę pietruszki.Przyprawę Fix Knor wymieszać ze śmietanką i 400 ml. wody.Dodać do klopsików i gotować na wolnym ogniu ok. 5 minut.Podawać z ryżem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kate.500 28.11.2013 07:59
pyszne klopsiki
Wacław 01.08.2013 13:29
fajny pomysł na kolację !
anemon 25.05.2013 13:50
Podoba mi się Twój pomysł.
Krystyna32 04.09.2012 10:07
super
Justa32 14.07.2011 18:44
pyszne
Ania67 27.06.2011 22:20
bardzo fajne
traktorek 17.05.2011 22:32
pyszne
ben-ka 17.05.2011 09:06
świetne klopsiki:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak