Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczeń wołowa z rodzynkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wołowina 85dag
sól
pieprz
imbir szczypta
olej 2łyżki
włoszczyzna 1pęczek
pieprz 6ziaren
rosół szkl
cytryna 2plasterki
śmietana 200ml
rodzynki 10dag
boczek 15dag tłusty

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczeń wołowa z rodzynkami

Boczek pokroić w paski,oprószyć pieprzem,zmrozić.Mięso umyć,osuszyć ,naszpikować boczkiem,natrzeć solą ,pieprzem i imbirem.Warzywa oczyścić ,obrac,umyć,pokroić na kawałki .Rodzynki zalać winem ,moczyć 20min ,osączyć.Mięso zrumienić na oleju ,dodać warzywa ,ziarna pieprzu ,plasterki cytryny ,połowe rosołu i wino.Dusić pod przykryciem 3godz,podlewając resztą rosołu .Mięso wyjać ,sos odcedzić ,dodać śmietanę ,podgrzać ,dodać rodzynki ,wymieszać.Pieczeń pokroić ,polać sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak