Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sznycle cielęce w ziołowej panierce

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

sznycle z mięsa cielęcego z udźca 2 sztuki
sól 1 szczyptas
pieprz 1 szczypta
szałwia 10 listków
mąka 2 łyżki
jajko 1 sztuk
olej 1 łyżka
pieczywa tostowego 2 kromki

Przepis i sposób przygotowania na: sznycle cielęce w ziołowej panierce

sznycle opłukać i rozbić tłuczkiem przekroić na pół przyprawić solą i pieprzem pieczywo pokruszyć w palcach szałwię posiekać wymieszać z pieczywem jajko rozmącić a na drugi talerz wysypać mąkę sznycle optoczyć w mące i jajku a na koniec pokruszonym toście smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak