Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczeń cielęcia z grzybami

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
natka pietruszki 1 pęczek
grzyby świeże 40 dag
rosół 3/4 szklanki
Bułka tarta klasyczna Prymat 6 łyżek
czosnek 1 ząbek
jajko 1 sztuka
bułka czerstwa 1 sztuka
cielęcina 1/2 mielona

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczeń cielęcia z grzybami

bułkę namoczyć w mleku czosnek zmiażdżyć i rozetrzeć z solą do mięsa dodać jajko odciśnięta bułkę i przyprawy wymieszać z masy uformować niewielkie kulki obtoczyć w bułce i podsmażyć na patelni grzyby umyć i podsmażyć na reszcie tłuszczu dodać usmażone kulki mięsne całość zalać rosołem i dusić pod przykryciem 25 minut pod koniec dodać posiekaną natkę

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak