Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wątróbka drobiowa duszona z jabłkami :

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

20 dag wątróbek drobiowych
2 cebule
1 łyżka masła
sól
pieprz mielony
majeranek
2 łyżki natki pietruszki pokrojonej
olej z pestek winogron 2 łyżki
jabłka 0,5 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Wątróbka drobiowa duszona z jabłkami :

Usmażyć na rumiano na tłuszczu cebulki pokrojone w piórka . Wątróbkę posolić , posypać majerankiem i popieprzyć .Dodać do cebuli i usmażyć na rumiano. Na patelnię wrzucić pokrojone drobno jabłko i dusić aż zmięknie i sok odparuje .Doprawić do smaku. Posypać natką pietruszki .Podawać z ziemniaczkami puree i surówką .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

czekoladka_m 13.01.2012 13:13
Zgadzam się, wyglada bardzo ślicznie, aż żal jeść:):)
Dorota71 19.09.2010 10:28
fajny przepis i fajnie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak