Wątróbka drobiowa duszona z jabłkami :

Wątróbka drobiowa duszona z jabłkami :

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • 20 dag wątróbek drobiowych

  • 2 cebule

  • 1 łyżka masła

  • sól

  • pieprz mielony

  • majeranek

  • 2 łyżki natki pietruszki pokrojonej

  • olej z pestek winogron

    2 łyżki
  • jabłka

    0,5 szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Usmażyć na rumiano na tłuszczu cebulki pokrojone w piórka . Wątróbkę posolić , posypać majerankiem i popieprzyć .Dodać do cebuli i usmażyć na rumiano. Na patelnię wrzucić pokrojone drobno jabłko i dusić aż zmięknie i sok odparuje .Doprawić do smaku. Posypać natką pietruszki .Podawać z ziemniaczkami puree i surówką .

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

czekoladka_m

13.01.2012 13:13
Zgadzam się, wyglada bardzo ślicznie, aż żal jeść:):)

Dorota71

19.09.2010 10:28
fajny przepis i fajnie wygląda

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat