Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Parówki w sosie

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

parówki cienkie 8 sztuk
woda 1,5 litra
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
ziele angielskie 4 ziarenka
mąka 3 łyżki
przyprawa uniwersalna Kucharek do smaku
bulion 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: Parówki w sosie

Z parówek zdjąć skórkę, wrzucić je do wody i zagotować. Dodać kostkę rosołową, ziele angielskie i liście laurowe. Gotować ok.10-15 minut. Mąkę rozmieszać w zimnej wodzie tak, żeby nie było grudek. Zagęścić nią sos. Doprawić przyprawą uniwersalną. Podawać na kolację, albo na obiad z ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

octo 24.12.2011 19:51
dobre na śniadanko:)
Weronika_eM 20.07.2011 22:04
lubię takie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak