Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pieczone ziemniaczki z dipem

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
sól i pieprz do smaku
Papryka słodka mielona Prymat
olej
rzodkiewki pokrojone w plasterki
pestki słonecznika 1-2 garście
twarożek
maślanka

Przepis i sposób przygotowania na: pieczone ziemniaczki z dipem

Ziemniaki obrać i pokroić na części. Rozłożyć na blaszce skropić olejem i wstawić do piekarnika. Piec 40 minut od czasu do czasu mieszając. Pestki słonecznika zrumienić na patelni. Rzodkiewkę, cebule i ogórek pokroić w kosteczkę. Warzywa wymieszać z twarożkiem i maślanką. Doprawić do smaku. powstałym sosem polać ziemniaczki przed podaniem. Posypać Ziarkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agnik 25.06.2011 12:33
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak