Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta młoda zasmażana

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta młoda 1 główka
woda 1/2 szklanki
przyprawa uniwersalna Kucharek wg uznania
masło 2 łyżki
ziele angielskie 3 ziarenka
Liść laurowy suszony Prymat 1 sztuka
mąka 1 łyżka
ocet winny 1 łyżeczka
cukier 3 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta młoda zasmażana

Kapustę poszatkować i gotować z wodą, zielem angielskim, liściem laurowym i przyprawą uniwersalną ok.10 minut. Dodać masło i zamieszać. Dodać ocet i cukier. Mąkę wymieszać w 1/4 szklance zimnej wody i dodać ją do kapusty. Kapustę pogotować jeszcze ok.1 minuty. Masło można zastąpić masłem roślinnym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorian 24.10.2012 07:03
super
Weronika_eM 25.07.2011 19:58
pyszna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak