Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kotlety z boczniaków

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko
mleko 1/2 szkl.
mąka
Majeranek suszony Prymat 1/2 łyżeczki
ser żółty 20 dkg.
olej do smażenia
sól
pieprz
Kukurydza z Puszki
ogórek świeży
tymianek 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: kotlety z boczniaków

grzyby oczyścić umyć osuszyć,ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach,jajko rozkłócić z odrobiną soli i mlekiem,bułkę tartą wymieszać z solą,majerankiem i tymiankiem,panierować boczniaki najpierw w mące potem w jajku i bułce tartej usmażyć na złoty kolor z obu stron,na koniec posypać serem i chwilę smażyć do rozpuszczenia się sera,przybrać kukurydzą i ogórkiem pokrojonym w plasterki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna/Dzastus 09.11.2012 10:50
Fajne, coś innego.
pacpaw 12.06.2012 20:29
świetne kotlety. A moje boczniaki są nie chcą rosnąć
Motorek 06.10.2011 09:51
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak