Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Deser ryżowo- mandarynkowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ryż 1 szklanka
cukier 2 łyżka
masło 1 łyżka
Żelatyna wieprzowa Prymat 1 łyżka
śmietana kremówka 200 gram
mandarynki 30 dag
sól
cukier puder 2 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Deser ryżowo- mandarynkowy

Ryż ugotować dodając do wody szczyptę soli i łyżkę masła. Gotować na wolnym ogniu przez około 20 minut co jakiś czas mieszając. Pod koniec gotowania dodać cukier. Odcedzić.
Żelatynę rozpuścić w niewielkiej ilości wrzątku. Dodać do ryżu.
Mandarynki pokroić drobno. Dorzucić do ryżu. Wymieszać. Przestudzić.
Śmietanę ubić z cukrem pudrem. Dodać do masy ryżowej. Delikatnie wymieszać.
Przełożyć do małych foremek albo szklanek. Wstawić do lodówki na około2 godziny.
Podawać wyjęte z naczyń.

Smacznego:-)))

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

octo 30.10.2011 18:26
ciekawy przepis:) tym bardziej że uwielbiam mandarynki
Izabela28 04.06.2011 13:48
smaczny ten deser;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak