Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

biszkopt do tortu

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 8 szt.
cukier 1 szkl.
mąka tortowa 1 szkl.
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
sól szczypta
margaryna Kasia 1 łyżka
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: biszkopt do tortu

Oddzielić białka od żółtek. Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli, dodać porcjami cukier, cały czas ubijając, jak cukier się rozpuści, dodawać po żółtku, mieszać. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i powoli dodawać do masy, miksować na mniejszych obrotach. Przełożyć do tortownicy 26 cm wysmarowanej margaryną, wysypać spód bułką tartą i piec 30-40 minut. Ostudzić przy otwartych drzwiczkach piekarnika.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pacpaw 03.09.2012 20:15
wyrósł jak na drożdżach
Beatris 02.09.2011 10:57
Pięknie wyrósł.
Wacław 10.07.2011 10:50
pyszne
IZABELA29 20.05.2011 16:45
najsmaczniejszy samemu zrobiony
szyba 14.05.2011 12:11
pychotka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak