Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rissoto z gruszkami i gorgonzolą

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sok z cytryny 1łyżka
gruszki 2
szalotka 1
masło 4łyżki
ryż 35dag
bulion drobiowy 1l
ser gorgonzol 25dag
majeranek łyżka
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Rissoto z gruszkami i gorgonzolą

Gruszki umyć,obrać,przekroić na pół i usunąć gniazda nasienne .Owoce pokroić w cząstki i skropić sokiem cytrynowym.Szalotkę oczyścić ,posiekać.W rondlu stopić masło ,na tłuszczu zeszklić szalotkę i ryż.Do ryżu wlać trochę bulionu ,ziarna gotować 20min,porcjami dolewać bulion .Po 15min gotowania do ryżu dodac gruszki.Ser pokroić w kostke ,razem z majerankiem dodać do risotta ,wymieszać.Przyprawić do smaku solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak