Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placek z rabarbarem.

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 0,5 kg
palma 25 dag
cukier 25 dag
żółtko jajek 3 sztuki
wierzch
rabarbar 2 kg
białko 3 sztuki
cukier 15 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Placek z rabarbarem.

Mąkę przesiac,nożem posiekac z maslem,dodac cukier i żółtka.Zagnieśc ciasto,uformowac z niego kulę i włożyc na 2 godziny do lodówki. Ciasto rozwałkowac,wyłożyc nim blachę i ponakłuwac widelcem..Rabarbar umyc,osuszyc,obrac z włokien,pokroic na 5centymetrowe kawałki,rozłożyc jeden obok drugiego pasami na cieście.Wstawic do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni i piec 30 minut.Białka ubic ,dosypując powoli cukier.Masą napełnic szprycę z końcówką wyciętą w gwiazdę.Podpieczone ciasto ozdobic ukośnie kratkąz ubitych białek.Zapiekac 10 minut,aż lekko zbrazowieje.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 01.11.2011 11:29
fajny placek
eli82 01.07.2011 09:21
super
Ania67 16.06.2011 15:02
przepadam za nim
irenka 05.06.2011 22:18
pyszne ciasto

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak