Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sajgonki wieprzowe

3.0
(14)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron ryżowy 500 gram
grzybki mun 3 sztuki
sos rybny 2 łyżki
jajko 1 sztuka
mąka kukurydziana 1 łyżka
papier ryżowy 12 sztuk
olej do smażenia
mięso mielone wieprzowe 200 gram
cebula dymka ze szczypiorkiem 3 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Sajgonki wieprzowe

Wszystkie składniki nadzienia mieszam i miksuję w blenderze. Dodaję mąkę kukurydzianą i doprawiam świeżo mielonym pieprzem, dokładnie mieszam.

Namoczone i osączone z wody arkusze papieru ryżowego układam na desce do krojenia, uważając, aby nie rozerwać cienkiego naleśnika.

Na każdym naleśniku ryżowym układam czubatą łyżkę farszu i zwijam jak krokiet zakładając brzegi tak, aby farsz nie wypadł.

Na patelni rozgrzewam olej i smażę sajgonki na złoty kolor. Wyjmuję i osączam na ręczniku papierowym z nadmiaru tłuszczu.

Podaję od razu z miseczką sosu sojowego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ankaryba 07.06.2013 08:20
super!!! :-)
kuklik 29.07.2012 13:01
interesujące
misia53 16.03.2012 14:49
Pyszne , pyszne mówię Wam!
IZABELA29 11.11.2011 08:55
jeszcze ich nie robiłam
maryśka 12.10.2011 10:57
smaczne
Pacia 17.08.2011 08:47
nie jadłam-wygląda smacznie
ben-ka 20.07.2011 22:56
sajgonki są bardzo dobre:)
Iwona51
Iwona51 17.07.2011 22:32
smaczne
Elżbieta17 18.05.2011 10:22
Jadłam, są pyszne:)
caroline1983 17.05.2011 20:04
Nigdy nie jadłam sajgonek, ale jak czytam opis to musi byc smaczne :)
Robert10 14.05.2011 18:27
ja też -teraz mam na nie smaka
ewasylwia 14.05.2011 11:30
lubię sajgonki
MAR3STA 13.05.2011 23:41
pyszne sajgonki;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak