Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chlebek domowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

woda 1 litr
mąka pszenna 1 kg
sól 1 łyżka
cukier 1 łyżka
drożdże 50 g
otręby pszenne 1 szklanka
siemię lniane 1/2 szklanki
słonecznik 1/2 szklanki
dynia 1/2 szklanki
margaryna 50 g

Przepis i sposób przygotowania na: Chlebek domowy

2 foremki wysmarowac margaryna i obsypac maka. Do wody dodac drozdze Wsypac, sol, cukieri wyieszac z 1 kg maki. Dosypac wszystkie ziarna i otreby, a nastepnie starannie wymieszac.
Ciasto wlac dokeksowek, dokladnie rozprowadzic, poczym wstawic do zimnego piekarnika. Piec ok. 60 min w temp 200 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak