Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Granaty z grzybami

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 1/2 kg
ziemniaki duże 2 sztuki
cebula 2 sztuki
jajko 2 sztuki
czosnek 1 ząbek
Przyprawa do mięsa mielonego farszu i klopsów Prymat 2-3 łyżeczki
Majeranek suszony Prymat 1/2 łyżeczki
sól do smaku
pieprz do smaku
przyprawa do potraw do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat do obtoczenia
olej do smażenia
grzyby 1 obgotowane

Przepis i sposób przygotowania na: Granaty z grzybami

Ziemniaki ścieramy na drobnej tarce , odciskamy z soku ,dodajemy do mięsa mielonego.1 cebulę kroimy drobno i razem z jajkami ,przeciśniętym czosnkiem ,przyprawą do mięsa mielonego ,pieprzem i majerankiem dodajemy do mięsa ewentualnie dosalamy i wyrabiamy na masę ,chłodzimy w lodówce.(zimne lepiej się formuje)
Obgotowane grzyby siekamy na drobniej ,na patelnie wlewamy 1 łyżkę oleju i podsmażamy grzyby z cebulą ,doprawiamy jarzynką i pieprzem tak bardziej ostro.
Schłodzone mięso nadziewamy farszem grzybowym i panierujemy w bułce tartej ,nadajemy podłużny kształt ,smażymy na złoty kolor na niezbyt dużym gazie .
Czasami mięso jest zbyt luźne wtedy można dodać troszkę bułki tartej do masy .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jastinka 11.03.2012 20:20
świetne
treonina 29.08.2011 11:34
pycha!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak