Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Smażony ryż z jajkami i porem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

por 1
jajko 5
sól
pieprz
olej 6łyżek
ryż ugotowany 35dag

Przepis i sposób przygotowania na: Smażony ryż z jajkami i porem

Por oczyścić,umyć,pokroić w cienkie krążki.Jajka rozbić,dobrze wymieszać z solą i pieprzem.Na patelni rozgrzać 3łyżki oleju i przesmażyć krótko na nim por,wyjać i dobrze osączyć.Dodać 2łyżki oleju i usmażyć na nim jajka.Widelcem porozrywać je na kawałki i przełożyć na talerz.Na patelni rozgrzać resztę oleju i krótko przesmażyć na nim ryż.Do ryżu wmieszać por i kawałki jajecznicy.Potrawe podawać odrazu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Barbara/zuza22_85 27.01.2012 22:19
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak