Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuszki z rabarbarem

3.0
(14)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 3 szt
cukier waniliowy 1 szt
mąka 4 łyżki
rabarbar

Przepis i sposób przygotowania na: Racuszki z rabarbarem

Rabarbar obrać i pokroić na plasterki. Białka oddzielić od żółtek, ubić na sztywno, dodać cukier waniliowy, następnie żółtka i mąkę. Wrzucić rabarbar do ciasta, nakładać łyżką na rozgrzaną patelnię i smażyć z obu stron.Można dodać proszek do pieczenia, jeśli chcemy,żeby były pulchniejsze.Smacznego!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 17.12.2012 23:00
wiesz co dobre :)
agnieszka214 23.05.2012 09:42
pyszny pomysł musze zrobic
Łukasz15 28.02.2012 12:20
smaczne
Margo1 31.01.2012 13:30
pyszne s?
pioge7 15.07.2011 07:47
mniam
mehia 14.05.2011 20:49
uwielbiam je

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak