Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sos migdałowy

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

migdały 3 dag
mleko 1, 1/2 szklanki
cukier 10 dag
mąka ziemniaczana 1 łyżka
żółtko jajek 2

Przepis i sposób przygotowania na: sos migdałowy

Migdały sparzyć, obrać i pokrajać na grube cząstki, włożyć do miksera, dodać cukier, żółtka, mąkę ziemniaczaną i trochę mleka. Całość zmiksować i rozrzedzić resztą mleka, przelać do rondla i zagotować na słabym ogniu mieszając do pierwszych oznak zgęstnienia. Wystudzić. Gotowe!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marchewka 18.05.2011 23:24
fajny, ale jestem ciekawa do czego do podajesz?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak