Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ajerkoniak - gotowy po dwóch dniach

2.0
(4)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

żółtka jaj 10 szt
cukier 1,5 szkl
słodka śmietanka lub zimne przegotowane mleko 500 ml
spirytus 250 ml
cukier waniliowy 0,5 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Ajerkoniak - gotowy po dwóch dniach

Do miksera wsypać cukier, dodać żółtka.
Miksować 1 minutę. następnie wlać śmietanę (albo mleko) i dodać cukier waniliowy. Miksować znów minutę na najwyższych obrotach.
Powolnym strumykiem wlewać spirytus i miksować 1 minutę.
Zlać do butelek.
Dobry jest po 2 dniach.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak