Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rożki z mięsem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko 250 ml
jajko 2 szt
mąka krupczatka 170 g
cebula 1 szt
mięso mielone wołowe 400 g
pomidory w zalewie pomidorowej 400 g
śmietana kwaśnia 200 g

Przepis i sposób przygotowania na: Rożki z mięsem

jajaka wymieszać z mlekiem i posolić. Dodać mąkę i mieszać aż powstanie rzadkie ciasto. pod koniec dodać łyżę oleju.Z powstałego ciasta usmażyć cienkie naleśniki.
Cebulę i czosnek obrać.Cebulę pokroic w kostkę, a czosnek przecisnąć prze praskę. smażyc na rozgrzanym olju.Dodać mięso mielone i obsmażyć.Wlać nastęnie pomidory i doprawić do smaku całość.dodać kilka listków rozmarynu i dusić pod przykryciem ok 30 min.
Naleśniki posmarować mięsnym farszem i pozwijać w rulonikipolać kwaśna śmietaną i posypać rozmarynem,

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak