Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zawijasy z serem i boczkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

parówki 8 sztuk
ser żółty 8 plasterków
boczek 8 plasterków
masło 1 łyżka
tymianek 1 łyżeczka
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zawijasy z serem i boczkiem

1.Parówki obrać z osłonek,nakroić wzdłuż z jednej strony.
2.W nacięcie wsunąć po plasterku żółtego sera.Każdą parówkę owinąć boczkiem,posypać tymiankiem i pieprzem,a następnie spiąć wykałaczką.
3.W naczyniu żaroodpornym ułożyć parówki,włożyć łyżeczkę masła,po czym wstawić do piekarnika nagrzanego do 200*C i zapiekać przez 20 minut,aż ser się rozpuści.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak