Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos paprykowy do dań z rusztu

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

papryka czerwona 1 strąk
cebula 1 sztuka
oliwa 3 łyżki
keczup 4 łyżki
sok z cytryny 1 łyżeczka
sos tabasco do smaku
cukier do smaku
sól do smaku
posiekany szczypiorek 1 łyżeczka
natka pietruszki 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Sos paprykowy do dań z rusztu

1.Paprykę umyć,przepołowić usunąć gniazdo nasienne.Cebulę obrać ,po czym razem z papryką pokroić w drobną kostkę.
2.W miseczce połączyć oliwę z keczupem i sokiem cytrynowym.
3.Następnie dodać natkę i szczypiorek,sos tabasco.Całość doprawić do smaku solą i cukrem.Tak przygotowany sos wymieszać z papryką i cebulą.
Polecam do kiełbasek i boczku z grilla.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak