Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

BUŁECZKI Z MASŁEM SARDELOWYM

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

sardele 15
oliwa 4 łyżki
musztartda 1 łyżka
masło 2 łyżki
cytryna 1/2 sztuki
Pieprz czarny mielony Prymat - do smaku
pieczywo - -
jajko ugotowane na twardo 4 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: BUŁECZKI Z MASŁEM SARDELOWYM

Na gęstą miazgę rozetrzeć:

- oczyszczone i pozbawione ości sardele
- obrane jajka
- oliwę
- masło
- musztardę
- sok wyciśnięty z cytryny.

Przyprawić pieprzem. Schłodzoną masą smarować świeże pieczywo. SMACZNEGO !!!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak