Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bigos z kapusty pekińskiej

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta pekińska 1 sztuka
por 2 sztuki
marchewka 3 sztuki
pietruszka 3 sztuki
pierś z kurczaka 1 sztuka
ryż 300 g
sos chiński do smaku
Kucharek przyprawa do potraw do smaku
Przyprawa do zup i potraw Kucharek do smaku
olej do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Bigos z kapusty pekińskiej

Marchewki, pietruszki obrac i zetrzec na tarce o grubych oczkach. pory oczyscic i drobno pokroic, poczym pfrzelozyc warzywa na patelnie posmarowana olejem i poddusic.
Filet z kurczaka umyc w zimnej wodzie, osuszyc, pokroic w kostke, usmazyc na oleju.
Ryz ugotowac na sypko w osolonej wodzie i odcedzic. Razem z miesem i poszatkowana kapusta pekinska dodac do warzyw. Wymieszac i zalac przygotowanym sosem chinskim. Doprawic do smaku sola, pieprzem, maggi i vegeta. Dusic ok. 15 min. od czasu do czasu mieszajac.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak