Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Faszerowana papryka

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 100 g
marchewka 1 sztuka
cebula 1 sztuka
pietruszka 1 sztuka
mięso mielone 250 g
żółty ser 100 g
sól do smaku
pieprz do smaku
papryka czerwona 4 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Faszerowana papryka

Pietruszkę i marchewke zetrzec na tarce o dużych oczkach. Cebulę pokroic w kostke. Warzywa wrzucic na patelnie, dodac mieso mielone i podlac woda. Dusic do miekkosci. Wymieszac z ugotowanym na sypko ryzem i doprawic do smaku.
Farszem nadziac wydrazone papryki. Posypac startym serem, ulozyc w naczyniu zaroodpornym podlac 125 ml wody i zapiekac ok. 40 min. w temp. 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak