Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łazanki z kapustą

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta 1 kg
mąka 30 g
jajko 3 szt
woda 130 ml
cebula 1 szt
smalec 15 g
ser żółty 20 g

Przepis i sposób przygotowania na: Łazanki z kapustą

Mąke przasiać i wsypać do garnka. Do mąki wlać jajka,cukier, mleko i sól. że skladników wyrobić ciasto za pomocą miksera.Do ciasta dodać wodę.Na patelnię którą wcześniej należy wysmarować słoniną, wlewamy ciasto a nastęnie równomiernie je rozprowadzić, naleśniki z ciasta smażyć z obu stron.po usmażeniu i ostudzeniu nasleśników układać je po 3 jeden na drugin i pokroić je w paski a następnie w łazanki.
Kapustę oczyścić umyć, osączyć i drobno poszatkować, nastęnie zalać niewielką ilościa wrzątku.Osolić i ugotować kapustę.Cebulę obrać pokroioć w kostkę i zeszklić na patelni, kapustę wymieszać z zeszkloną cebulą doprawić solą i peiprzem, nastęnie wymieszać z łazankami oraz serem startym na dużych oczkach tarki. Całośc przełozyć do rondla lub naczynia żaroodpornego i zapiekać.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak