Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Eskimos

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 3 szt
cukier 9 dag
cukier waniliowy 1/2 torebki
mąka pszenna 6 dag
mąka ziemniaczana 4 dag
budyń cytrynowy 2 szt
woda 2 szkl
cukier 1/2 szkl
sok z cytryny 8 łyżeczek
śmietana kremowa 30% 2 kubeczki
margaryn 1 szkl
Żelatyna wieprzowa Prymat 2 łyżeczki
cukier puder 4 łyżeczki
pepitki 1 opakowanie
czekolada biała 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Eskimos

Białka ubić na pianę , dodać żółtka, 9dag. cukru i cukier waniliowy oraz mąki. Wymieszać wylać na blaszkę i upiec biszkopt przez 25 min w temp. 175 stopniach. Budyń ugotować na wodzie z dodatkiem cukru i soku z cytryny. Wystudzić i utrzeć z margaryną. wylac na biszkopt. Kremówkę ubić na sztywno z dodatkiem cukru pudru, dodać żelatynę rozpuszczoną w trochę wody. Rozsmarować na masie cytrynowej. Na śmietanie ułożyć herbatniki, polać czekoladą rozpuszczoną z odrobiną mleka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina38 02.01.2013 21:05
fajnie się zwie ten placuszek i przepysznie wygląda :)
Dorota59 13.12.2012 17:52
rewelacyjne
maciek7 22.03.2012 18:47
super
Kas2 15.02.2012 13:16
super jest to ciacho!
olkaaa 20.01.2012 07:38
chętnie spróbuję
Ania67 11.10.2011 09:18
I już od samego rana mam ochotę na słodkości:)
magduś83 14.09.2011 23:03
spotkałam się z nazwą cytrynowiec
Wacław 13.09.2011 21:31
pyszny deserek !
magduś83 18.06.2011 00:43
przysięgam że robiłam sama :)
kate.500 18.06.2011 00:08
wyglada zupelnie jak z cukierni za rogiem...
mirosława4 08.06.2011 22:29
ciekawa nazwa a ciasto pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak