Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kluski lane

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 6 łyżek
jajko 3 szt
sól szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: kluski lane

Jajka mąkę oraz szczyptę soli połączyć w słoiku. Roztrzepać do jednolitej masy.
Wodę zagotować. Wlać masę na wrzątek spokojnym ruchem ręki tak aby powstawały w wodzie malutkie kluseczki.
Zagotować max 2minutki na wolnym ogniu.

Kluski są świetne do rosołu, pomidorowej i wszelkiego rodzaju zup.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

plocia 09.06.2012 16:54
Pamiętam jak takie robiła moja babcia
angelika14 08.04.2012 12:25
uwielbiam lane kluski

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak