Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marynowany agrest

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

10% octu 250 ml
cukru 40 dag
Goździki całe Prymat 3 szt
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
ziarenka pieprzu 2 szt
wody 500 ml
cynamonu 1 kawałek
agrest

Przepis i sposób przygotowania na: Marynowany agrest

Dojrzały agrest oczyścić z szypułek, przepłukać na sicie, osączyć i wsypać do słoików.
Pozostałe składniki zagotować, ostudzić, przecedzić i wlać zalewę do agrestu.
Słoiki szczelnie zakręcić, pasteryzować 25 minut, przechowywać w chłodnym miejscu.
Podawać do zimnych mięs pieczonych, pasztetów i wędlin

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Olaa 05.10.2011 08:49
FAJNY
jasiek 03.07.2011 15:30
smaczny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak