Marynowany agrest

Marynowany agrest

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • 10% octu

    250 ml
  • cukru

    40 dag
  • goździki

    3 szt
  • liść laurowy

    1 szt
  • ziarenka pieprzu

    2 szt
  • wody

    500 ml
  • cynamonu

    1 kawałek
  • agrest

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Dojrzały agrest oczyścić z szypułek, przepłukać na sicie, osączyć i wsypać do słoików.
Pozostałe składniki zagotować, ostudzić, przecedzić i wlać zalewę do agrestu.
Słoiki szczelnie zakręcić, pasteryzować 25 minut, przechowywać w chłodnym miejscu.
Podawać do zimnych mięs pieczonych, pasztetów i wędlin

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Olaa

05.10.2011 08:49
FAJNY

jasiek

03.07.2011 15:30
smaczny

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat