Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

rogaliki z ciasta francuskiego

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1/2 op.
cebula 1/2 szt
margaryna Kasia 50 g
polędwica 10 plastry
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat do smaku
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: rogaliki z ciasta francuskiego

Ciasto pokroić na 4 kwadraty, a następnie każdy kwadrat na pół.
Przygotować farsz- stopić margarynę Kasia, dodać drobno pokrojoną w kostkę cebulę i polędwicę, doprawić solą i pieprzem kolorowym, usmażyć na złoto. Farsz nakładać na ciasto, zwijać od najszerszej części trójkąta, formować rogaliki. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 stopni, piec 15 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

zbigniew1975 27.08.2013 21:23
mniam pycha
Magdalena67 17.09.2011 11:16
jeszcze takich nie widziałam, patrząc na składniki i zdjęcie, aż ślinka cieknie
angelika14 29.08.2011 20:44
cudowne
bejciu24 14.05.2011 21:28
takie na jeden ząb
Emilia22 13.05.2011 18:33
wyglądają super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak