Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa edamska

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasola biała 1 puszka
cebula 2 szt
pory-jasna część 4 szt
kapusta biała 300 g
rosół warzywny 6 szklanki
margaryna 2 łyżki
śmietana 1 łyżka
natka pietruszki 1 łyżeczka
szczypiorek 1 łyżeczka
koperek 1 łyżeczka
sól do smaku
pieprz do smaku
ser edamski 150 g

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa edamska

Cebule i pory drobno poszatkować, podobnie jak kapustę. Cebule i pory zeszklić na maśle, dodać kapustę i chwilę dusić na małym ogniu, stale mieszając. Fasolę przetrzeć przez sito lub zmiksować razem z zalewą, dodać do jarzynek i zalać gorącym rosołem. Dodać przetartą przez sito fasolę, doprawić do smaku, doprowadzić do wrzenia i gotować około 20 minut. Ser żółty utrzeć na tarce z dużymi otworami, dodać do gotowej zupy razem ze śmietaną i posiekaną zieleniną. Podawać z rumianymi grzankami.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwona45 06.07.2011 16:28
super
RenataZ-et 05.07.2011 22:18
rewelacja!
Ania67 21.05.2011 14:50
naprawdę świetna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak