Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

przekąska ze śledzia

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety z surowego śledzia 400 g
papier ryżowy 1 opakowanie
sałata karbowana 1 sztuka
marchew 1 sztuka
selera naciowego 1 łodyga
sos zielony chili
koper świeży
mąka 2 łyżki
sól
pieprz
papryka czerwona 1 sztuka
Mieszanka: 100 g
ryż paraboliczny 100 g
ryż dziki 100 g
sok z limonki (do smaku)

Przepis i sposób przygotowania na: przekąska ze śledzia

• rybę przyprawiamy solą, pieprzem, polewamy sokiem z limonki i posypujemy posiekanym koperkiem,
• obtaczamy w mące i smażymy,
• ryż gotujemy w osolonej wodzie z dodatkiem kurkumy,
• marchew obieramy i ścieramy na tarce,
• paprykę i seler kroimy w cienkie paseczki,
• papier ryżowy moczymy chwilę w letniej wodzie,
• układamy na każdym liść sałaty tak by liść wystawał z papieru,
• na liściu układamy po porcji ryżu, marchewki, papryki i selera,
• następnie kładziemy usmażoną rybę,
• całość polewamy sosem chili, zawijamy papier ryżowy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

angelika14 02.04.2012 15:39
Głodna się zrobiłam.apetyczne!!!
iknkirke 23.02.2012 10:52
super
Ewa104 25.06.2011 19:01
Czy to tzw. \"zielone\" śledzie?
eli_555 10.04.2011 23:01
pycha
ZEWA 13.12.2010 23:55
śledzie w każdej postaci
Jolanta40 08.10.2010 07:43
uwielbiam śledzie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak