Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kalafior z bułką tartą i migdałami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kalafior 1 mały
masło 100 gram
Bułka tarta klasyczna Prymat 1-2 łyżki
mielone migdały 2-3 łyżki
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Kalafior z bułką tartą i migdałami

Kalafior opłukać, obraz i gotować w osolonej wodzie aż będzie miękki. W tym czasie przygotować \'polewę\'. Rozpuścić w rondelku masło i wsypać migdały. Podsmażyć aż będą zarumienione. Wtedy dosypać bułki tartej i jeszcze chwilę podsmażyć. Kalafior wyciągnąć z wody na talerz i polać \'polewą\'.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gacopierz23 25.05.2011 22:57
a to ciekawe muszę wypróbować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak