Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Podsmażany szpinak z majerankiem

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

szpinak 50 dag
śmietana 100 ml
masło 3 łyżki
mąka 2 łyżka
majeranek do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Podsmażany szpinak z majerankiem

Szpinak czyścimy, zalewamy gorącą wodą, odcedzamy i kroimy na drobne kawałki.
Na patelni podsmażamy margarynę z mąką i łyżką oleju.
Dodajemy do niej śmietanę, potem szpinak i tak chwile dusimy.
W międzyczasie dorzucamy także świeży majeranek, sól i pieprz ziołowe.
Podajemy z ziemniakami.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aneta41 24.04.2012 15:01
oj dawno nie jadlam
kanu83 08.04.2012 10:09
super
IKrakowianka 09.01.2012 16:02
uwielbiam szpinak!
magical66 17.11.2011 19:24
smaczne
Justyna Jussstiii 09.07.2011 18:22
super
Justyna Jussstiii 09.07.2011 18:21
super
Justyna Jussstiii 09.07.2011 18:21
super
anja3107 08.07.2011 15:50
super
Ania67 29.06.2011 08:40
fajne połączenie
AgaS10 16.05.2011 13:59
no nie wiem...musiałabym spróbować:)
Kuchareczekjeden 13.05.2011 20:53
super przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak