Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pyszniutki ryż z bakaliami Maniusia

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ryż 25 dag
mleko 2 szklanki
bakalie 30 dag
żółtko jajek 3 sztuka
likier kokosowy 20 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Pyszniutki ryż z bakaliami Maniusia

Ryż gotujemy wg. przepisu w osolonej wodzie.
Ugotowany zalewamy gorącym mlekiem.
Dodajemy do niego ulubione bakalie (w tym rodzynki), 3 łyżki masła i szczyptę soli.
Wszystko gotujemy na małym ogniu ( do 20 minut).
2 łyżki cukru wymieszać z masłem (2 łyżki) dodać do nich3 żółtka, likier kokosowy, kilka kropel aromatu kokosowego i ryż. Wszystko wymieszać, przełożyć do formy i pozostawić do zastygnięcia. Wierch można posypać starta czekoladą.
Palce lizać!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 09.12.2011 13:55
faktycznie pycha!
m1monika 05.11.2011 17:34
pychotka :-)
magical66 22.09.2011 18:51
smaczne danie
Magdalena1110 14.08.2011 08:58
super
Justyna Jussstiii 25.07.2011 20:00
super
Motorek 01.07.2011 15:36
pycha
Ania67 29.06.2011 08:39
rzeczywiście pyszniutki
Dorota59 08.06.2011 08:36
uwielbiam
Justyna Jussstiii 01.06.2011 12:41
smaczny
AgaS10 16.05.2011 14:00
smaczny deser:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak