Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Risotto z selerem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

seler 45dag
cebula 1
olej 2łyżki
ryż 25dag
bulion warzywny 300ml
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Risotto z selerem

Seler oczyścić i umyć.Poodrywać listki i odłożyć,łodygi pokroić w cienkie plasterki.Cebulę oczyścić ,pokroić w małą kostkę i podsmażyć na rozgrzanym oleju .Wsypać ryż i zeszklić ,stale mieszając .Wlać połowe porcji bulionu .Całość gotować na małym ogniu około 10min ,co jakiś czas mieszać.W trakcie gotowania porcjami wlewać pozostały bulion .Do ryżu dodac seler.Gotowac jeszcze 25min,mieszając.Doprawić do smaku solą i pieprzem.Listki selera pokroić ,dodac do risotta.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak