Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gruszki w pieczarkach na sznyclach :

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

1 duża pojedyncza pierś z kurczaka
6 dużych pieczarek
3 połówki gruszek z syropu ( lub świeżych , obranych gruszek obgotowanych na pół miękko w syropie )
3 łyżki masła
sól
pieprz mielony
3 łyżki pokrojonej natki pietruszki
jajko 2 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Gruszki w pieczarkach na sznyclach :

Pierś z kurczaka podzielić na 3 części . Lekko rozklepać tłuczkiem do mięs . Posolić i popieprzyć. Panierować w roztrzepanych jajkach i bułce tartej.
Na patelni średniej wielkości rozgrzac 2 łyżki masła i smazyć na rumiano drobno pokrojone pieczarki. Gsdy sa gotowe wsypać natkę, posolić i popieprzyć. Odsączyć z syropu gruszki i włożyc na patelnię koło pieczarek. Chwilę ogrzewać tak by gruszki nasiąkły smakiem pieczarek.
Na dużej patelni smazyć na gorącym oleju z 1 łyżką masła sznycle .
Podawać kładąc na kazdym sznyclu połówkę gruszki wypełnioną pieczarkami , a do tego młode ziemniaczki polane resztą pieczarek z tłuszczem .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kasiurek 12.09.2010 15:49
wyglądają pysznie:)
anecia04 20.08.2010 11:14
rewelacyjny pomysł i fuzja smaków
RenataZ-et 25.07.2010 11:56
Na pewno spróbuje ten przepis, bo jedzenie na talerzu wyglada wysmienicie!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak