Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dżemowe rogaliki

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier 2 łyżki
cukier waniliowy 1 torebka
mąka 4 szklanki
margaryna 1/2 kostki
żółtko jajek 2 sztuki
śmietana 1 szklanka
drożdże 10 dag
cukier 1 łyżeczka
białko 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Dżemowe rogaliki

Mąkę posiekać z margaryną, dodać cukier i żółtka. Drożdże rozpuścić w śmietanie. Zagnieść jak na pierogi. Rozwałkować ciasto w kształcie koła, wyciąć z niego trójkąty, nakładać dżem i zawijać. Gotowe rogaliki posmarować rozmąconym białkiem z cukrem. Piec w temperaturz 200 stopni około 20 minut. Podawać posypane cukrem pudrem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kate.500 16.05.2011 09:33
to musi byc pysznosc...
dorotka0000025 14.05.2011 09:57
dobre
romanrafal
romanrafal 14.05.2011 06:37
super
Dorota59 13.05.2011 15:40
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak