Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kotlety panierowane z podudzia kurczaka

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Podudzie z kurczaka 4 szt.
jajko 2 szt.
Bułka tarta klasyczna Prymat 8 łyżek
olej 4 łyżki
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat do smaku
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: kotlety panierowane z podudzia kurczaka

Podudzia wyluzować z kości, ściągnąć skórę, rozbić dokładnie tłuczkiem, doprawić solą i pieprzem. Jajka rozbić i doprawić przyprawami, maczać mięso z obu stron i panierować w bułce tartej. Smażyć na oleju na patelni grillowej z obu stron, podać z pomidorem krojonym w plastry, posypanym cebulą i doprawionym solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

KasiaK90 16.06.2012 21:46
super
halina17 13.05.2011 14:45
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak