Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kolorowe szaszłyki

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filet z kurczaka 50 dag
sól
pieprz
papryka czerwona 1 szt.
cebula biała 1 szt.
cebula czerwona 1 szt
schab 50 (środkowy)

Przepis i sposób przygotowania na: Kolorowe szaszłyki

Filety i schab myjemy i osuszamy. Kroimy w ok. 2 cm kostkę. Oprószamy solą, pieprzem i przyprawą do grilla. Paprykę myjemy, osuszamy i usuwamy gniazda nasienne. Miąższ kroimy w dużą kostkę. Cebulę obieramy i kroimy w ćwiartki lub ósemki. Rozdzielamy. Warzywa i mięso nabijamy na patyki do szaszłyków w dowolnej kolejności. Układamy na tacce i przykrywamy folią aluminiową. Pieczemy na rozgrzanym ruszcie ok. 30 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kate.500 05.03.2013 11:24
pyszne, sezon grillowy niebawem, przyda sie ten przepis
Marta1986 17.04.2012 12:04
pyszne
Tomasz17 16.10.2011 09:34
pychotka
alaaa 13.05.2011 21:07
super danie,,

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak