Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chmurki przemyskie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier 30 dag
białko 6 szt
sól do smaku
napar kawowy 1/2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Chmurki przemyskie

Kawę wymieszać z cukrem i podgrzewać na małym ogniu, stale mieszając, do chwili, gdy powstanie gęsty, ciągnący się syrop, ostudzić. Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę i nie przestając ubijać, wlewać po łyżce ostudzony syrop. Masę beżową kłaść łyżką na blachę wyłożoną folią aluminiową i wstawić do nagrzanego, nastawionego na minimum piekarnika na 2-3 godziny, aby ciasteczka raczej wyschły, niż się upiekły.SMACZNEGO!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ania67 12.07.2011 09:30
super
Ewa111 14.05.2011 16:22
pyszny dodatek do wiosennej kawki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak