Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

szaszłyki z kiełbasą

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kiełbasa podwawelska 40 dag
cebula 2 szt
boczek wędzony 20 dag
olej 1 łyżka
bazylia szczypta
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: szaszłyki z kiełbasą

1. Kiełbasę pokroić na kawałki.
2. Cebulę podzielić na ćwiartki.
2. Boczek pokroić w paski.
3. Nabijać na szpikulce: kiełbasa, cebula, boczek, itd.
4. Posmarować delikatnie olejem, sprószyć bazylią, pieprzem oraz solą.
5. Piec na grillu co jakiś czas obracając.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak