Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

OPONKI

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

twaróg 25 dag.
mąka 25 dag.
jajko 1 sztuka
cukier 1/2 szkl.
Soda oczyszczona Prymat 1/2 łyżeczki
ocet 1/2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: OPONKI

Twaróg zemleć maszynką do mięsa. Z mąki, twarogu, jajka, cukru, sody i octu wyrobić ciasto. Ciasto rozwałkować. Szklanką wycinać duże koła, kieliszkiem małe.
Oponki smażyć na rozgrzanym i głębokim oleju, piec z obu stron, po wyjęciu umieścić na papierowym ręczniku. Posypać cukrem pudrem. SMACZNEGO !!!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna169Hosz 05.06.2011 11:09
Klasyka- ale za to bardzo smaczna.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak