Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kapusta czerwona do obiadu

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta czerwona 1 szt
boczek 15 dag
mąka
jabłko
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: kapusta czerwona do obiadu

1. Kapustę oczyścić, posiekać, włożyć do garnka zalać dwoma szklankami wody i parzyć pod przykryciem.
2. Przygotować rondelek, dodać do niego posiekany w kostkę boczek, podsmażyć do wytopienia tłuszczu, dodać sól, pieprz, oraz mąkę.
3. Kapustę na pół miękką odcedzić dodać do niej boczek z mąką i przyprawami. Dodać do kapusty jabłko starte na tarce o grubych oczkach.
4. Wymieszać wszystkie składniki w jednym garnku i poddusić pod przykryciem na małym ogniu aż do miękkości kapusty (należy pamiętać aby co jakiś czas mieszać kapustę aby się nie przypaliła)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

rosik93 09.05.2012 20:20
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak