Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotleciki mielone pod śmietanowo-serową pierzynką

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone 1/2 kg
cebula 1 sztuka
jajko 1 sztuka
pieprz 1 szczypta
przyprawa do zup w płynie 4 łyżki
czosnek 2 ząbki
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
śmietana 12% 1 szklanka
mąka do obtoczenia
olej do smażenia
masło 1 łyżeczka
ser żółty 1 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: Kotleciki mielone pod śmietanowo-serową pierzynką

Cebulę drobno posiekać. Połączyć ją z mięsem mielonym. Dodać wyciśnięty czosnek, jajko, przyprawę do zup, bułkę tartą i pieprz. Wszystko wymieszać. Z mięsa formować niewielkie kotleciki. Każdy obtoczyć w mące. Podsmażyć je na oleju, na małym ogniu po obu stronach. Naczynie do zapiekania wysmarować masłem. W naczyniu ułożyć kotleciki. Śmietanę wymieszać z serem startym na tarce o małych oczkach. Zalać tym kotleciki. Zapiekać przez 20 minut w 180 stopniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Beata73 12.03.2013 16:59
świetne danie
Sroczka 27.10.2012 23:08
Ależ to musiało być dobre.
Weronika_eM 01.06.2011 17:47
pycha
halinka1011 13.05.2011 11:11
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak