Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Farfalle na bulionie z ziołami

Czas
Czas: 45 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

makaron Farfale 15 dag
masło 1 łyżka
natka pietruszki posiekana 3 łyżki
bazylia świeża posiekana 3 łyżki
rosół warzywny 2 kostki

Przepis i sposób przygotowania na: Farfalle na bulionie z ziołami

Zagotować 1,5 litra wody z kostkami bulionowymi . Wrzucić makaron i ugotować al dente . Odcedzić . Wrzucić z powrotem do garnka .Dodać masło i wsypać zieleninę . Zamieszać , przykryć i zostawić pod przykryciem na 5 minut

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Joanna108
Joanna108 05.12.2010 08:29
Prosto, szybko i smacznie :).
kasiurek 21.08.2010 13:08
pycha:)
caroline1983 12.07.2010 12:49
Też czasami gotuje makaron w bulionie. Ma zupełnie inny smak niż taki zwyczajny.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak