Farfalle na bulionie z ziołami :

Farfalle na bulionie z ziołami :

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • 15 dag suchego makaronu Farfalle

  • 1 łyżka masła

  • 3 łyżki pokrojonej natki pietruszki

  • 3 łyżki pokrojonych listków bazylii

  • rosół warzywny

    2 kostki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Zagotować 1,5 litra wody z kostkami bulionowymi . Wrzucić makaron i ugotować al dente . Odcedzić . Wrzucić z powrotem do garnka .Dodać masło i wsypać zieleninę . Zamieszać , przykryć i zostawić pod przykryciem na 5 minut

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Joanna108

05.12.2010 08:29
Prosto, szybko i smacznie :).

kasiurek

21.08.2010 13:08
pycha:)

caroline1983

12.07.2010 12:49
Też czasami gotuje makaron w bulionie. Ma zupełnie inny smak niż taki zwyczajny.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat