Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łosoś na biało

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

łosoś wędzony plastry 200 g
serek topiony kremowy 1 szt
koper świeży 1,5 łyżki
szczypiorek świeży 1,5 łyżki
czosnek 1 ząbek
pieprz do smaku
natka pietruszki 1,5 łyżki
ser biały 150 (twarogowy)

Przepis i sposób przygotowania na: Łosoś na biało

Czosnek zmiażdżyć lub drobno posiekać. Biały ser przetrzeć przez sito i wymieszać lub zmiksować z serkiem topionym, czosnkiem i posiekaną zieleniną, doprawić do smaku pieprzem. Płaty łososia ułożyć tak, aby zachodziły na siebie, tworząc prostokąt, resztki łososia drobno posiekać i wymieszać z kremem. Krem rozsmarować na płatach łososia, zwinąć roladę i zawinąć w płat folii spożywczej. Włożyć do lodówki przynajmniej na 2-3 godziny. Wyjąć, pokroić w plasterki i rozłożyć na lekko przyrumienionych grzankach z pieczywa tostowego lub bułki.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rybciia 13.07.2011 21:01
świetne;)
Iwona45 09.06.2011 10:11
Super
Ania67 23.05.2011 12:42
ekstra
halinka1011 13.05.2011 11:11
świetny przepis
suzana 13.05.2011 10:21
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak